2014/2

Členovia Rady Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pre spoločenské komunikačné prostriedky sa zišli v utorok 9. septembra 2014 v Bratislave. Na svojom pravidelnom zasadnutí sa stretli pod vedením predsedu Rady KBS Mons. Stanislava Zvolenského, bratislavského arcibiskupa metropolitu.

Na programe rokovania bolo zhodnotenie mediálnej púte 2014 a návrhy na rok 2015. Mediálna púť 2015 spojená s odovzdávaním ocenenia pre žurnalistov Cena Andreja Radlinského sa uskutoční v sobotu 15. mája 2015 v Bratislave.

Rada zároveň rozhodla o otvorení nominácií na Cenu Andreja Radlinského. Nominácie bude môcť verejnosť podávať do 28. februára. Následne ich posúdia členovia Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS a odborní garanti.

Členovia rady sa venovali aj hodnoteniu a posudzovaniu mediálnych projektov. Úspešní uchádzači budú podporení z tradičnej zbierky na katolícke médiá, ktorá sa koná na 7. Veľkonočnú nedeľu v katolíckych farnostiach. Výsledky budú zverejnené po zasadaní pléna KBS v polovici septembra.

Členovia rady diskutovali aj o aktivitách Roku Sedembolestnej po Národnej púti do Šaštína, ako aj téme nastavajúcej synode o rodine a jej mediálnom pokrytí.